CURS ANES OMS

Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) în parteneriat cu Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IEES R) și cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vă invita să participați la cursul ”Consolidarea răspunsului sistemului de sănătate la violența partenerului intim și violența sexuală în România”

Obiectivul cursului vizează aprofundarea aspectelor fundamentale ale managementului sanitar în vederea consolidării răspunsului sistemului de sănătate la fenomenul violenței domestice și de gen (violența partenerului intim și violența sexuală – VPI/VS).

Conținutul și materialul instruirii au fost dezvoltate pe baza curriculumului „Îngrijirea femeilor supuse violenței: un curriculum de formare OMS pentru furnizorii de servicii medicale” și ”Consolidarea sistemelor de sănătate pentru a răspunde cazurilor femeilor supuse violenței din partea partenerului intim sau violenței sexuale: manual pentru managerii din sectorul de sănătate_”, publicații OMS  bazate
pe dovezi.

Cursul este conceput și se adresează deopotrivă furnizorilor de servicii medicale (medici, asistente, moașe) de la Unitatea de Primiri Urgențe, secții de obstetrică-ginecologie, precum și managerilor din sectorul de sănătate (manageri ai unităților medicale, șefi de clinică, asistente șefe, responsabili din departementul de resurse umane, etc). Invităm să participe la curs din cadrul aceleași unități medicale cel puțin un manager împreună cu alte  2 – 3 cadre medicale.

Cursul va fi organizat la Constanța, în perioada 3-4 iulie 2024, în cadrul hotelului Continental Forum (str. Mircea cel Bătrân nr.39-41) și va cuprinde două module:

1. Conținut destinat managerilor din sectorul de sănătate și furnizorilor de servicii medicale privind proiectarea, planificarea și gestionarea serviciilor medicale pentru a întâmpina nevoile imediate de sănătate fizică, psihică și emoțională a victimelor precum și  pentru a furniza sprijin privind nevoile de siguranță și sănătate mintală persoanelor care au suferit VPI/VS;

2. Formarea de abilități și cunoștințe clinice necesare pentru un răspuns adecvat și eficient la cazurile de VPI/VS. Conținutul este destinat furnizorilor de servicii medicale și personalului din sistemul sanitar care are contact direct cu victime ale violenței de gen (VPI/VS).

Instruirea va fi susținută de formatori certificați în Managementul Clinic al Violului și al Violenței Partenerului Intim (MCV/VPI) din România. Cursul este acreditat și creditat de către Colegiul Medicilor din România.

Inscrierea la curs se face utilizand formularul din link-ul alăturat: https://forms.gle/UgWdve2Yrux1QXms5

Participanții sunt rugați să transmită confirmarea participării și datele de contact (telefon, e-mail) la adresa de e-mail gbvresponse@eeirh.org sau ihorga@eeirh.org

Cu deosebită considerație,
Cabinet Secretar de Stat
Luminita Popescu
Intrarea Camil Petrescu, nr. 5, Sector 1, București
E-mail: cabinet@anes.gov.ro
Telefon: 021.313.00.59
Fax: 021.367.24.06
www.anes.gov.ro [1]

Conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, informațiile referitoare la datele cu caracter personal cuprinse în acest mesaj sunt confidențiale. Acestea sunt destinate exclusiv persoanei/persoanelor menționate ca destinatar/destinatari și altor persoane autorizate să-l primească.
Dacă ați primit acest mesaj în mod eronat, vă adresăm rugămintea de a returna mesajul primit, expeditorului.

ANES-GDPR-Reg-UE-2016-679_

Links:
[1] http://www.anes.gov.ro/

 

Invitatie Ro

Invitatie En



Comments are closed.